دسته‌بندی نشده

تعمیر یخچال

تعمیر یخچال ، تعمیرات یخچال

تعمیر یخچال ، تعمیرات یخچال

یخچال دارای دو بخش بدنه و سیستم خنک کننده است  و در صورت بروز هر گونه مشکلی باید برای تعمیر یخچال سریعا اقدام کنید تا خسارتی به دستگاه شما وارد نکند که نیاز به تعمیرات یخچال پیدا کنید.

در ادامه مقاله از بخش های یخچال میگوییم تا در صورت بروز این مشکلات سریعا برای تعمیرتخصصی یخچال اقدامات لازم را اتخاذ کنید.

 سیستم خنک کننده یخچال دارای بخش های اصلی به شرح زیر است: 

لوله های شبکه فلزی پشت یخچال (کندانسور یا رادیاتور)

 محفظه خنک کننده یا سردخانه یا جایخی (اواپراتور)

تعمیر یخچال
تعمیر یخچال

  سایر لوله ها و مجراهای یخچال

این اجزا مسیری را در یخچال تشکیل می دهند که گاز خنک کننده در داخل این مسیر حرکت می کند . موتور یا کمپرسور یخچال که در واقع می‌توان آن را قلب این دستگاه نامید وظیفه چرخاندن و به حرکت درآوردن این گاز را در مسیر بر عهده دارد. گاز خنک کننده به وسیله لوله‌های در دورتادور جایخی و محفظه نگهداری موادغذایی دور می زند و گرما را از مواد داخل آن و محیط  می گیرد و خودش گرم می شود. هنگامی که کمپرسور یخچال شروع به کار می کند، گازی که در داخل کمپرسور سرد شده است ، با فشار بسیار بالا به اواپراتور (سردخانه) فرستاده می شود. این گاز در محفظه سردخانه گرمای داخل آن را گرفته و خودش گرم می شود. با مکش کمپرسور، این گاز دوباره از محیط سردخانه خارج و به رادیاتور (کندانسور) که در پشت یخچال قرار دارد می رود. رادیاتور به میله های شبکه ای پشت یخچال گفته می شود که برخورد هوای محیط به این لوله ها باعث می شود گازی که در آن ها در حال چرخش است به سرعت دمای خود را از دست بدهد و به مایع تبدیل شود و باز این مایع با حرکت به دور محفظه های نگهداری مواد غذایی این سیکل را تکرار کند و این فرآیند به صورت اتوماتیک و پیوسته تکرار می شود.

گازهای بسیاری تاکنون در یخچال‌ها برای انجام عملیات خنک‌کنندگی مورد استفاده قرار گرفته اند. این گازها با تبدیل از حالت گاز به مایع و بالعکس این عمل را انجام می‌دهند. اما باید توجه داشت که نوع گاز مصرفی در وسیله برقی‌ای که خرید می‌کنید بسیار حائز اهمیت است و در کارکرد و بهره‌ وری دستگاه تاثیر بسزایی خواهد داشت.

  • گاز آمونیاک

در گذشته و در نسل اول یخچال ها  از گاز آمونیاک NH3 استفاده می شد اما از آنجا که این گاز سمی بوده و در بر خورد با اعضای بدن به خصوص چشم عوارض ناگواری را ایجاد می سازد و با ترکیب این گاز با رطوبت اثر بسیار مخربی روی فلزاتی چون مس و آلومینیوم ایجاد می‌شود و همچنین خاصیت منفجر شدن را نیز دارد و… در گذر زمان کنار گذاشته شده است و گاز فریون جایگزین آن شده است.

  • گاز فریون 12

در نسل بعدی یخچال‌ها از گاز فریون 12 استفاده شد. این گاز هنوز هم در برخی از محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. فریون 12 (ccl2f2 )اگر با هوا ترکیب شود بی‌بو خواهد بود و همچنین تاثیر مخربی  حتی در رطوبت بالا روی فلزات نخواهد داشت. این گاز سمی نیست و این عامل بسیار مهم می‌تواند باشد. این گاز حتی در دماهای بالا نیز عملکرد خنک کنندگی‌ را به خوبی انجام می‌دهد و باید توجه داشت که این گاز قابل اشتعال نیست. با وجود سرماسازی فوق‌العاده این گاز، استفاده از آن در مقایسه با آمونیاک مقرون به صرفه نیست و حجم زیادی از این گاز برای سرمادهی باید مورد استفاده قرار گیرد. غیر از این مورد آخرین تحقیقات این گاز تاثیرات مخربی بر لایه ازن دارد و در ایجاد حالت گلخانه‌ای موثر است. هر چند که گاز فریون 22 که دارای هیدروژن است  و اثرات مخرب کمتری روی جو دارد، در برخی کولرهای گازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • گاز R-134a

بعد از تمامی این چالش‌ها هم اکنون گازی که در اکثر کارخانه های سازنده یخچال مورد استفاده قرار می‌گیرد، گاز R-134a از خانواده گازهای فریون است. این گاز بدون کلر است و جایگزین خوبی برای گاز R-12 شده است. ولی باید توجه داشت که این گاز نیست دارای مشکلاتی است.  گاز R-134a سنگین تر از هوا است و در سطح زمین جمع می‌شود و تنفس آن ممکن است موجب سرگیجه، تهوع یا از حال رفتگی شود. همچنین تماس آن با پوست ایجاد سوختگی‌های شدید می‌کند و در تماس با چشم موجب کوری می‌شود. این گاز اگرچه قابل اشتعال نیست ولی در تماس با شعله تجزیه می‌شود و گازهای حاصل از تجزیه آن خطرناک و سمی هستند.

یخچال از اصلی ترین لوازم خانه و آشپزخانه است که شاید نتوان زندگی بدون آن را تصور کرد. در حال حاضر کیفیت و تکنولوژی ساخت این دستگاه های پر کاربرد بسیار پیشرفته شده است ولی اگر خرابی در این دستگاه رخ دهد علاوه بر اینکه مقدار زیادی مواد غذایی در محفظه یخچال و فریزر از بین خواهد رفت مشکلات بسیار دیگری نیز ایجاد خواهد شد. می خواهیم به چگونگی تشخیص عیوب و نحوه برطرف کردن آن یا تعمیر یخچال فریزر بپردازیم. تشخیص درست مشکل، تعمیر یخچال فریزر را بسیار ساده تر و سریع تر خواهد کرد. تعمیرات یخچال در دو بخش الکتریکی و مکانیکی انجام می شود. مهمترین خرابی های مکانیکی یخچال به شرح زیر است که قبل از تعمیرات یخچال نیاز هست بدانید:

  • کم شدن گاز یخچال

مهمترین علائمی که در صورت کم شدن گاز یخچال مشاهده خواهد شد این است که یخچال خوب خنک نمی کند و از سرمای آن کاسته می شود. آمپر دستگاه پایین است و موتور یخچال به صورت پیوسته و مداوم در حال کار است. همچنین قسمتی از اواپراتور برفک می زند. در این حالت برای تعمیر یخچال باید ابتدا محل نشت گاز یخچال را پیدا کرد این عمل توسط دستگاه های مخصوص نشت یاب انجام می شود. بعد از پیدا کردن محل نشت گاز باید آن را جوش کرد. باید توجه داشت که به هیچ عنوان برای تعمیرات یخچال و  نشتی گاز یخچال از چسب استفاده نشود. پس از تعمیر یخچال از نشتی می توان گاز آن را مجدد شارژ کرد.

  • زیاد بودن گاز یخچال

همانطور که کم بودن گاز یخچال در عملکرد آن خلل ایجاد می کند زیاد بودن گاز آن نیز مشکلاتی ایجاد خواهد کرد. در این حالت آمپر دستگاه بالا می رود و صدای موتور زیاد می شود. همچنین فشار در قسمت خروجی موتور زیاد می شود. لوله مکش یخچال تا جایی که به کندانسور می رسد برفک می زند و هنگام روشن کردن یخچال مدت زمان زیادی طول می کشد تا کمپرسور روشن شود. تعمیر یخچال در این حالت با کم کردن گاز آن صورت می گیرد.

  • خرابی کمپرسور

در این حالت صدای کمپرسور از حالت طبیعی خارج می شود. از سرمای داخل یخچال کاسته می شود و دستگاه به خوبی مواد داخل خود را سرد نمی کند. همچنین فشار قسمت مکش نیز بالا می رود. خرابی کمپرسور دلایل زیادی می تواند داشته باشد ولی ممکن است خرابی به دلیل گشاد شدن سیلندر یا جرم گرفتن آن باشد. در این حالت برای تعمیر یخچال باید موتور کمپرسور تعویض و گاز یخچال باید مجدد شارژ گردد. در حالتی دیگر اگر کمپرسور گیرپاژ کند نیز صدای موتور تغییر می کند و صدایی شبیه زوزه از آن خارج می شود و از میزان سرمای دستگاه نیز کاسته می شود و باید برای تعمیرات یخچال خود به فکر چاره باشید.

تعمیر یخچال
تعمیرات تخصصی یخچال
  • خرابی لاستیک دور در و بدنه یخچال

لاستیک های دور در و بدنه یخچال محیط داخلی آن را به نحوی ایزوله می کنند که هنگامی که در یخچال بسته است به هیچ عنوان سرما از داخل آن خارج نشود. چنانچه این لاستیک ها کارکرد خود را از دست بدهند موتور به صورت یکسره روشن می شود و یا بیشتر از حد معمول روشن می شود و این عمل باعث می شود که به موتور فشار بیاید و از عمر آن کاسته شود. همچنین سرمای داخل یخچال کاهش می یابد و ممکن است موادغذایی داخل آن دچار فساد شود. از دیگر علائم خرابی لاستیک دور در یا بدنه برفک زیاد اواپراتور است. برای رفع این مشکل می توان لاستیک ها را تعویض کرد و درهای یخچال را نیز رگلاژ کرد و هر چه سریعتر برای تعمیرات یخچال فریزر خود اقدام کنید تا آسیب های بیشتری به دستگاه وارد نشده.

تعمیرات یخچال
تعمیر لاستیک درب یخچال
  • برق دار بودن بدنه یخچال

برق دار بودن بدنه یخچال از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد. برق دار بودن بدنه نتیجه اتصال برخی قسمت های یخچال به بدنه است که هنگام لمس آن در نوک انگشتان گیز گیز حس می شود. ممکن است اتصال در قسمت سیم های رابط، کمپرسور، چراغ یخچال یا ترموستات باشد. این مشکل با تعمیر یخچال و این قطعات و رفع اتصال به بدنه، حل می شود.

  • ایجاد برفک

یخچال ها از نظر چگونگی ذوب کردن و از بین بردن برفک دارای دو نوع دیفراست و نوفراست هستند. یخچال های دیفراست در واقع همان مدل هایی هستند که به مرور زمان به خصوص در قسمت یخدان، یخ و برف جمع می شود و حجم برفک می تواند به حدی برسد که دیگر جایی برای گذاشتن مواد غذایی وجود نداشته باشد. یخچال های دیفراست به دو نوع دستی و اتوماتیک تقسیم می شوند.

در یخچال های دیفراست دستی عملیات برفک زدایی به عهده خود کاربر است و به این صورت انجام می شود که ابتدا باید پریز یخچال را از برق کشید و بعد تمام موادغذایی داخل یخچال را خارج کرد و چند ساعت صبر کرد تا یخ و برفک ایجاد شده آب شود یا اینکه برای تسریع این روند مقداری آب جوش در یک ظرف ریخت و آن را در محفظه یخدان قرار داد تا یخ و برفک جمع شده زودتر آب شود. یا اینکه ذوب شدن یخ های داخل محفظه را با گرفتن سشوار در آن تسریع کرد. ولی باید توجه داشت که به هیچ عنوان نباید به تراشیدن یخ ها اقدام کرد چرا که ممکن است لوله های گاز یخچال سوراخ شود و در این صورت تعمیر یخچال باید به صورت اساسی صورت گیرد. بعد از تمیز کردن یخچال و چیدن موادغذایی داخل محفظه می توان پریز یخچال را به برق زد. باید توجه داشت که باز و بسته کردن زیاد در یخچال برفک گیری این مدل ها را بیشتر می کند. یخچال های که از نوع دیفراست دستی هستند اگرچه از نظر قیمت مقرون به صرفه هستند ولی عملیات دیفراست کردن آن ها بسیار زمان بر است و همچنین به دلیل لزوم خارج کردن موادغذایی در حین عملیات دیفراست کردن ممکن است دچار فساد شوند یا از کیفیت آن ها کاسته شود و نیاز شما به مرکز تعمیرات یخچال را افزایش میدهد.

تعمیرات یخچال
تعمیرات تخصصی یخچال

در یخچال های دیفراست اتوماتیک نیز به مرور زمان یخ و برفک به خصوص در محفظه یخدان ایجاد می شود ولی با این تفاوت که می توان عملیات دیفراست را بدون خارج کردن موادغذایی و با فشار یک دکمه انجام داد. به این صورت که بعد از مشاهده جمع شدن میزان زیاد یخ و برفک با فشار دادن دکمه دیفراست، بدون نیاز به خارج کردن مواد غذایی، موتور یخچال به صورت اتوماتیک خاموش شده و برفک آب شده به مخزنی که در بالای موتور تعبیه شده وارد می شود که با حرارت موتور آب جمع شده در مخزن تبخیر گردد. معمولا این عمل هر چند ماه یکبار باید صورت گیرد.

یخچال های نوفراست نسل جدید یخچال ها هستند و عملکرد آن ها به این صورت که به صورت دائم عملیات برفک زدایی توسط تایمر، ترمودیسک و المنتی که برای این کار در نظر گرفته شده انجام می پذیرد. بنابراین در محفظه داخلی یخچال هیچگاه شاهد یخ و برفک نخواهیم بود.

مشکل برفک گیری در مورد یخچال های دیفراست امری کاملا طبیعی است ولی اگر یخچال های نوفراست دچار برفک زدگی شوند ممکن است تایمر یا ترموستات دیفراست خراب باشد و نیاز به تعمیر یخچال یا تعویض داشته باشند یا اینکه دستگاه دیفراست دچار عیب و خرابی شده باشد.

در صورت بروز هر گونه مشکلی برای دستگاه شما که نیاز به تعمیر یخچال فریزر پیدا کردید بهتر است با نمایندگی تعمیر یخچال تماس بگیرید تا در کوتاه ترین زمان برای تعمیرات یخچال شما اقدامات لازم تعمیر یخچال را انجام دهند.

22737566- 88592650

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”false” ajax=”true”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *